Solskydd

Fönster ska lyckas med konsttycket att skydda oss från väder och vind och ändå låta oss behålla kontakten med världen utanför – samtidigt som verksamheten i lokalen inte ska behöva störas av för mycket ljus eller oönskad värmeinstrålning. Då det finns en mängd olika valmöjligheter för solskydd finns det ingen anledning att inte ta hänsyn till det estetiska värdet, och anpassa lösningen till såväl interiören som exteriören. Att det ofta är en bra investering som minskar driftkostnader är en välkommen bonus för många fastighetsägare.

Markiser
Ett brett utbud ger oss möjlighet att erbjuda en markis för alla förutsättningar, och med över 150 mönster och färger har vi definitivt en duk som matchar just din fasad! Manövreringsalternativen som finns täcker allt från manuell vev till motor med tidsstyrning och sol- och vindautomatik.

Meny

» Hem
» Textil och väv
» Gardiner
» Solskydd
» Referenser
» Nyheter
» Kontakt

Copyright © 2009

Maries Fönsterdekor, Hoo 111, 840 70 Hammarstrand

Persienner  
Vi har ett stort urval av olika färger och bredder och erbjuder även perforerade persienner.

Träpersienner
Våra träpersienner är gjorda i äkta trä av högsta klass. Det vackra materialet har lång livslängd och skänker varje fönster en egen karaktär. Välj mellan träslagen ask, björk, bok, ek, furu och körsbär samt färganpassade hisslinor och stegband.
 
Lamellgardiner
Lamellgardiner kan öppnas eller slutas helt, vilket ger dig möjlighet att reglera mängden ljus, förhindra insyn och öka rummets känsla av rymd. En elegant lösning för exempelvis inglasade balkonger, samlingslokaler, kontor, skyltfönster eller som rumsavskiljare. Urvalet av modeller, färger och mönster är stort och regleringen kan ske antingen manuellt eller maskinellt.

Plisségardiner
Plisségardiner är ett snyggt och effektivt alternativ till persienner. Genom gardinens speciella beläggning filtreras dagsljuset samtidigt som ljusinsläppet reduceras. Vävarna går att få i över 100 olika färger och med egenskaper som värmereflektion och mörkläggning. Monteras mellan glas eller frihängande. En bra lösning vid trapetsformade eller triangulära fönster.

Rullgardiner
Rullgardiner i snygg design skapar trivsamma inomhusmiljöer både hemma och i offentlig miljö. Modeller finns för alla typer av rum och fönster. Välj från ett brett sortiment av härliga färger och mönster samt olika tillbehör och draganordningar.

Screengardiner
Screengardiner finns för både invändiga och utvändiga lösningar och består av en genomskinlig väv som skyddar mot oönskad ljus- och värmeinstrålning på ett effektivt sätt.

Spolrullgardiner
Spolrullgardiner kan kombineras med ett stort antal vävar för att få den funktion som eftersöks. Med täta vävar och sidokanaler blir det ett effektivt mörkläggningsalternativ.

Fasadpersienner
Utvändiga persienner som med fördel kan användas när det behövs en lösning för hög värmeinstrålning.
 
Fasta solskärmar
Utvändiga, fasta solskärmar med breda lameller. Helt underhållsfria.
 
Vanliga gardiner
Gardiner är ofta den enklaste formen av solskydd och fördunkling för ex. projektorer. Det finns ett stort urval av vävar som har olika funktioner: exempelvis mörkläggande, ljuddämpande, värmereflekterande och luftrenande samt i olika kombinationer. Förekommer vid dessa användningar vanligtvis som veckbandslängd eller panelgardin.

Kontakta oss om du vill veta mer!