Dukbyte och vävinfo

Dukbyte och vävinfo

Dukbyte och vävinfo

Dukbyte och vävinfo

Gör din markis som ny igen

Man brukar säga att en markisduk oftast håller mellan 10-15 år vid normal användning. Men markisens övriga delar håller betydligt längre än så. För att slippa byta ut en helt funktionsduglig markis kan man istället byta enbart markisduken. Nya dukar på er fasad kommer skapa ett helt nytt utseende på er lokal.

Vi ska inte heller glömma att byta väv på en befintlig konstruktion är en god sak för miljön i och med återanvändning av utrustning samtidigt som det är en kostnadseffektiv investering för er.

Många befintliga konstruktioner kan man byta vävar på men det finns självklart undantag. Kontakta oss så hjälper vi er med allt från inmättning till själva bytet.

Hur håller dukarna ihop?

Vi erbjuder alltid svetsade markisdukar som standardutförande på alla färdiga markiser samt dukar för vävbyten. En svetsad duk innebär att istället för att sy ihop vävarna så värmer man ihop dem med en modern teknik.

Svetsade markisdukar har många fördelar, bland annat en starkare skarv som också är helt tät. Skarven blir också plattare vilket resulterar i en bättre finish och mindre veck på väven. Dessutom har svetsade markisdukar ingen tråd som kan blekas av solen. Med en svetsad duk förbättrar och förlänger ni hållbarheten på er markis märkbart!

Vävens kvalité spelar roll

Det är viktigt att ha koll på vävens kvalité när man ska köpa markis eller markisduk. Syftet med produkten är att skydda från solen vilket ställer höga krav på vävens egenskaper. UV-strålning tär på många material med tiden så där av är det viktigt att veta att man köper rätt kvalité på en gång så inte väven bleks redan under första eller andra året.

Vi använder oss enbart av den bästa kvalitén på markisväv. Vävarna vi använder oss av och som finns i flera 100 olika färger är alla framtagna och produceras i Europa. Sandatex som är en av våra leverantörer producerar vävarna i norra Italien medans Dickson som är en annan leverantör producerar vävarna i Frankrike.